Contact informatie

mobiel: (06) 44 892 469
e-mail: s.r.jaarsma@schermen-en.nl

Follow Me
FacebookGooglePlusLinkedInTwitterYoutube
Schermen in verenigingsverband

Zin om iedere week te schermen? Lees meer... / Direct inschrijven...


Websites, wandel- en fietsroutes

Upper page: Erfgoed

animaatjes-fietsen-87585Lokaal erfgoed kan op uitstekende wijze zichtbaar gemaakt worden bij fiets- en wandeltochten. Meestal gebeurt dit met inzet van vrijwilligers en op incidentele basis. Hier ligt voor veel organisaties en instellingen ook de drempel: gebrek aan vrijwilligers en gebrek aan tijd om de routes regelmatig aan te bieden. Het is echter met de huidige technologie (websites, smartphones) uitstekend mogelijk om een en ander structureler aan te pakken en de problemen met mankracht en tijd op te lossen.

Met een eenvoudig hulpmiddel als Google Maps is het al heel goed mogelijk om een goed gedocumenteerde route langs diverse plekken in je omgeving op te zetten. Er zijn echter ook oplossingen die een veel professioneler aanpak gebruiken en zelfs op maat gemaakte oplossingen bieden. De keuze wordt mede bepaald door het beschikbare budget.

Met behulp van beeldmateriaal, korte filmpjes of geluidsfragmenten is een aantrekkelijk beeld te schetsen voor de fietser of wandelaar. Links naar een of meer websites kunnen voorzien in extra achtergrondmateriaal dat vooraf of naderhand geraadpleegd wordt. Een en ander laat zich ook verder ontwikkelen tot een educatief pakket.

Schermen& kan advies geven bij het ontwikkelen van erfgoed- en historische routes of de plannen hiervoor. Ook kan geholpen worden bij onderzoek naar het benodigde materiaal en de ontwikkeling van de digitale toepassing of de ondersteunende websites.

Oude Gracht 20_2Een goed voorbeeld is de wandelroute ‘Sporen van Slavernij in Utrecht’ ontwikkeld in opdracht van Kosmopolis Utrecht. De route is beschikbaar als website, maar ook op het 7scenes mobile stortytelling platform (zoekterm ‘slavernij Utrecht’). De route werd ontwikkeld in de aanloop naar de herdening van 150 jaar afschaffing van de slavernij in 2013 en voert door de historische binnenstad. Via een drietal thema’s – het slavernij-verleden, de verrijking van Utrecht en de afschaffing van de slavernij – maakt de wandelaar kennis met een aantal markante locaties in en inwoners van Utrecht.
Welcome , today is donderdag, april 2, 2020

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress