Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je persoonlijke aandacht van een schermcoach wilt hebben. Zo kan het zijn dat je in voorbereiding naar een wedstrijd even wat extra aandacht wilt hebben. Het kan ook zijn dat je die aandacht wat systematischer wilt hebben of niet regelmatig deel kunt nemen aan de lessen binnen een vereniging.

Het zo nu en dan een extra les meenemen is heel goed mogelijk als tijd en ruimte beschikbaar zijn. De vergoeding hiervoor vindt in onderling overleg plaats, waarbij een uurprijs van € 85/uur (incl. BTW) het uitgangspunt is.

Aanvallen, verdedigen, techniek, tactiek en natuurlijk veiligheid.

Wil je regelmatig les hebben dan zijn er scherpere prijzen, maar dan ga je wel een verplichting voor een aantal maanden aan waarbij een of twee keer per maand een les gevolgd wordt. Voor de kosten zie de pagina over tarieven.

Waarom personal coaching?

De voordelen van personal coaching zijn dat veel gerichter gewerkt kan worden, waarbij  naast techniek ook naar conditie, kracht, balans en mentale instelling gekeken kan worden. Werk je op onregelmatige tijden waarbij het regelmatig schermen binnen een vereniging moeilijk is, dan kan personal coaching uitkomst bieden.

Ook als je met een handicap toch wilt leren schermen kan het volgen van extra lessen de mogelijkheid bieden om een basis te vormen van waaruit je toch regelmatig kunt schermen en wanneer mogelijk ook binnen verenigingsverband.

Ook als een bedrijf, school of instelling personen de gelegenheid biedt om te schermen (ruimte en materiaal) dan kan begeleiding op basis van personal coaching een goede aanvulling op het aanbod vormen om de kwaliteit van het aanbod te handhaven of verhogen en het risico op blessures te verminderen.