De beste wijze om kennis te maken met schermen is deel te nemen aan een schermclinic of deze zelf te organiseren. Schermen& biedt hiervoor verschillende mogelijkheden of je dit nu vanuit een bedrijf, als school, of in de vorm van een feest wilt organiseren. 

Clinics en workshops zijn kort gezegd mini-cursussen in het schermen. Afhankelijk van het type clinic brengt Schermen& een kleine groep in anderhalf of twee uur de basisbeginselen van het schermen bij en laten je aan den lijve ervaren wat het is om te schermen.*

Clinic

Schermen& biedt clinics aan op commerciële basis. Wij leveren een passend pakket  tegen een schappelijke prijs. Bij clinics leveren wij de benodigde kleding en materiaal, en een instructeur. Zaal en zaalhuur zul je zelf dienen te verzorgen, hoewel bemiddeling hierbij tegen meerprijs mogelijk is.

* Voor clinics, maar ook voor demonstraties, geldt dat deelname op eigen risico is. Het risico op blessures bij schermen is gering en wij nemen alle voorzorgsmaatregelen, maar wij kunnen niet alle eventualiteiten voorzien.